четвртак, 30. октобар 2014.

Korišćenje Google Street View aplikacije na Android telefonu

Svi ste čuli za Google-ovu aplikaciju Google Street View koja omogućava da se prošetate (virtuelno) ulicama svih velikih gradova  Evrope tako i Američkog kontinenta i drugih kontinenata.
Naravno ni Google još nije svuda stigao, u Srbiji su tek nedavno inicijalno kompletirani Niš, Beograd i Novi Sad.
Doživljaj je zaista kompletan kod korišćenja ove aplikacije, naročito na računaru sa većim monitorom, ali u sklopu Google Maps na Android telefonu imate na raspolaganju da iskoristite STREET VIEW, ili tačnije neke segmente načinjenih snimaka.

Znači pronađete Google Maps (Maps) na svom Android telefonu:


Kada pokrenete tu aplikaciju, u polje za pretragu jednostavno ukucate lokaciju koju želite da pregledate. Ja sam želeo da pogledam Beogradsku arenu, i naravno Google odmah označi lokaciju na mapi Beograda:




Sledeće što uradite je pritisnete prstom crvenu oznaku lokacije na mapi i pridržite, na taj način iz donjeg dela vašeg displeja biće vam ponudjen: Google street view, to jest pogled sa ulice na lokaciju koju ste odabral (povučete donji deo naviše):



Strelice koje su na na slici u stvari označavaju pravac u kom možete da se krećete. Da se razumemo u ovom momentu kad je Beograd u pitanju na raspolaganju su samo parcijalni snimci značajnih tačaka, ali ako ukucate neki grad Evropske unije, ponuđeni su mnogo detaljniji sadržaji. Pa tako možete da skoknete i do Ajfelove kule i da vidite koji prizor vas očekuje kad otputujete tamo :).



Google Street View je na računaru vrlo detaljno na raspolaganju. Sigurno ste koristili  program Google Earth, koji je u stvari kombinacija satelitskih snimaka cele planete i naravno tu je inkorporiran i STREET VIEW. Možete da shvatite da sve to ima i komercijalnu dimenziju, to jest kompanija Google nudi razne opcije da prikažete svoju nekretninu (kompaniju) celom svetu :).

U tom programu samo odaberete mesto koje vas interesuje, možete da unesete i tačnu ulicu i broj:


Lokacija biva automatski pronađena na mapi a ako želite detaljniji pregled imate n arspolaganju da smanjite visinu sa koje posmatrate, da pogledate iz ulične perspektive ili da pogledate 3D prikaz lokacije.
Tu je mnogo opcija pregleda i snimanja putanje vašeg kretanja, merenja rastojanja i nadmorske visine, pregleda svih raspoloživih fotografija (upload-ovanih- Panoramio), sa te lokacije, itd, itd.
 Ja sam hteo da pogledam Kremlj u Moskvi:



Postoji Google Earth aplikacija i za android platformu, samo imajte u vidu da je to zahtevnija aplikacija i za njeno lagodno korišćenje potrebno je da vaš smart telefon ima najmanje dual core procesor! Narvno Gogle Earth aplikaciju za android telefon će te potražiti u Google Play prodavnici:



Još nešto što može biti od koristi jeste i sledeće:
Ako imate GPS na vašem telefonu, preko mapa i GPS-a android tačno odredi vašu lokaciju, a onda imate na raspolaganju da telefon koristite kao navigaciju, unesete polazište i unesete odredište, izaberete kako se krećete (pešice, automobil, javni prevoz) a telefon će vas voditi.
Ako ne želite da se vaša lokacija zna to je druga priča :), ali svakako u nepoznatim gradovima može biti od koristi.

Нема коментара:

Постави коментар

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...