понедељак, 10. март 2014.

Podešavanja za miš koji je priključen na vaš računar- Devices and Printers.

Miš (mouse) je periferni uređaj koji koristimo za vizuelnu i funkcionalnu navigaciju kroz operativni sistem i programe računara a preko displeya (monitora). Navigacija se realizuje jednostavno pomeranjem kursora (pointera) kroz programski interfejs, koji vidimo na našem ekranu, i klikanjem na pojedine aktivne tačke ili polja, u stvari pokrećemo neku programsku funkciju.



Prema vrsti konekcije sa računarom, razlikujemo tri vrste:
  • PS2 konekcija
  • USB konekcija
  • Bežična (bluetooth) konekcija
Dugmad raspoloživa na samom mišu moogu biti različita, od onih osnovnih:
  • levi klik
  • desni klik
  • skrol dugme
pa do raznih dodatnih koji su nemenjena gejmerima, i za olakšavanje surfovanja internetom , itd.

Na ovom mestu ćemo objasniti kako da upravljate podešavanjima miša. U windows OS nakon klika na Win logo u polje za pretragu ukucate "mouse settings", i ponudiće vam se da pokrenete podešavanja za vaš miš:

Ako pokrenete prvu stavku na raspolaganju je sledeći prozor.



Odavde možete podesiti koji klik (desni ili levi) ima prioritet, kako će da vam izgleda pointer (kursor), njegovu osetljivost (brzinu), što zna da bude važnu i primetno u video igricama.
Takođe možete podesiti osetljivost točka za skrolovanje, itd. itd.

Uostalom podešavanja za bilo koji periferni uređaj vezan za vaš računar, možete pronaći ili kucanjem imena uređaja u Search polje ili otvaranjem opcije Devices and printers, kada će vam biti otvoren grafički prikaz svih perifernih uređaja vezanih za vaš računar i to , kako onih fizičkih tako i virtuelnih:


 Tako ja vidim da je mom računaru na raspolaganje Dell monitor, tastatura i miš, virtuelni CD rom, HP skener, Wireless ruter povezan na USB, ašto se printera tiče svi su kreirani softverski, to jest ne postoje fizički.

Virtuelni CD rom napravio je program DAEMON tools , i on služi za otvaranje .iso imidža .
Mnogi programi koji su u prodaji na CD-u na netu je  ponuđen .iso imidž tog CD-a, pa ako želite da vidite fajlove, morate imati ovaj ili sličan program.



Нема коментара:

Постави коментар

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...