понедељак, 25. новембар 2013.

Selektivni start vašeg kompjutera- Komanda MSCONFIG

Kad pokrenete svoj računar, ako niste zadovoljni koliko brzo se podigne vaš operativni sistem (windows traži puno vremena na startu, da postane potpuno funkcionalan), treba da podesite vaš sistem na selektivan startup!
Razlog za takvo ponašanje je veliki broj programa koji su samim instaliranjem podešeni da se pokrenu istovremeno sa vašim sistemom.
Ta situacija se rešava vrlo jednostavno, komandom msconfig!

Kako da podesite selektivan start up objasnićemo postupno:
klikom na dugme START (windows logo) u otvorenom prozoru u polje Search (windows 7) ili polje Run (windows xp) ukucate : msconfig
Pojaviće se sledeći prozor:


U prikazanom prozoru izaberete karticu Startup, i otvoriće se lista programa koji se pokreću zajedno sa vašim operativnim sistemom:


Jednostavno  klikom na polja koja su štiklirana, čekirana, uklonite štiklicu i taj program se neće pokretati kod startovanja računara!

Zatim kliknete na  Apply pa na OK, nakon toga računar će zatražiti da ga restartujete kako bi prihvatio vaša nova podešavanja, kako bi podesio vaš selektivni startup.

Nakon restartovanja bićete pitani da potvrdite promene koje ste napravili, što i potvrdite ( i čekirate da vas više ne pita). Razlika u brzini pokretanja sistema će biti svakako primetna ako ste isključili puno programa.

Нема коментара:

Постави коментар

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...