петак, 22. новембар 2013.

5 Desktop PC kalkulatora za studente (besplatan DOWNLOAD)



Za studente kojima je potreban kalkulator na računaru koji ima sopstvenu memoriju, može da radi sa trigonometrijom, graficima ili „faktorijal“ funkcijom, ovde ćemo predstaviti pet besplatnih rešenja, za upotrebu kod kompleksnih formula.

1.       SpeedCrunch je brz, visoko precizan i moćan desktop kalkulator. Ukucate izraz koji treba da izračunate i pritisnete enter. Možete i da prekopirate funkciju iz vašeg „clipboard-a“ da se ne mučite sa kucanjem iste, isto tako možete da kopirate poslednji dobijeni rezultat komandom  Ctrl + R:

http://www.speedcrunch.org/en_US/index.html


 
  • GraphCalc je all-in-one rešenje za aritmetiku i statističku analizu, od beta do logičke vrednosti , od kocke do računa , sa decimalama do derivata.


  • Microsoft Mathematics 4 je grafički kalkulator koji plotuje i u 2D i u 3D, ima mogućnost rešavanja formula korak po korak i koristan alat za pomoć studentima matematike i tehničkih nauka. Tu je uključeno i rešavanje trougla, alat za konverziju, mogućnost ručnog dopisivanja (flomaster)
  
  •   Calc98 je besplatan i „open source“ naučni kalkulator koji uključuje funkcije za statistiku, koristi različite brojevne sisteme (binarni, oktagonalni,heksadecimalni i sistem – n), konverziju metričkih jedinica, fizičkih svojstva i konstanti. Imate kalkulator finansijskih funkcija, uključujući investicije, pozajmice (kredite), štednju. Takođe računa vremenske funkcije. Možete ga besplatno koristiti 90 dana.






  •    Jcalc je napravljen u Java programskom jeziku. Jcalc podržava standardne računske operacije kao i one za tehničke nauke. Računa i prevodi u različite brojevne sisteme.

Klikom na svaki IMIDŽ, bićete preusmereni na svaki izvorni sajt kalkulatora.  

Нема коментара:

Постави коментар

Postavite pitanje!

KOMPJUTERIJA Servis - Dozvolite da se predstavimo, mi rešavamo svaki problem sa Vašim računarom,tabletom, LCD televizorom i savetujemo

Dragi naši verni pratioci i klijenti, KOMPJUTERIJA SERVIS je zaokružen i kompletan servisni sistem, koji na kvalitetan i pristupačana nači...